© 2017 by Miriam Vijge. journalistiek

  • Twitter Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Verhalen van Vijge.

Op mijn fiets door Hilversum langs deze statige oude kerk valt me steeds op hoe druk bezocht de diensten daar zijn. Hoe zit dat, als je alleen maar leest over leeglopende kerken? Ik besloot op onderzoek te gaan en sprak met twee oprichters; ondernemers. Zo ontstond dit verhaal over Pastorpreneurs voor Volzin. 

Nieuwe kerken zitten wel vol

Elk jaar weer hetzelfde ritueel van functionerings- en beoordelingsgesprekken. Ik schreef dit artikel met de insteek of dat nog wel nuttig was. Of het niet anders kon. Tuurlijk! En niet alleen in theorie maar er zijn ook bedrijven die het anders doen. Op naar 'geluksgesprekken'.

Valpreventie voor ouderen

Drie enthousiaste ondernemers startten dit jonge bedrijf in zonne-energie. Ik denk mee over content, structureer en redigeer blogs of schrijf een interview. Online publicaties staan op hun site en op onder meer Duurzaam nieuws en De betere wereld.

Lees je de dagbladen van Holland Media Combinatie? Bijna elke week staan mijn journalistieke verhalen daarin. Met name in mijn regiokrant De Gooi en Eemlander. Ik schrijf er over gezondheid, onderwijs, ouderen, de rubriek De Familiezaak maak en interviews in de serie Gedreven. Daarnaast maak ik voor de weekendbijlage Plus Werken, die bij alle dagbladen van Holland Media Combinatie verschijnt, bedrijfsprofielen en andere werk gerelateerde verhalen, zoals dit voorbeeld over de participatiewet in de praktijk.

Foto: Studio Kastermans

Met militaire eer (her)begraven
Bedrijfsportret

Met mijn achtergrond in het bedrijfsleven en de consultancy, ga ik ook graag naar bedrijven en ondernemers voor bedrijfsprofielen, bedrijfsportretten of een aflevering van de familiezaak. 

Het gebeurt al in Nederland al niet vaak (meer) en nog minder vaak met militaire eer: het herbegraven van oorlogsslachtoffers. Nog nooit eerder betrof het een tamboer. 

‚Äč

Voor Vakblad Uitvaart was ik bij deze indrukwekkende ceremonie en maakte deze reportage vanaf het Militaire Ereveld Grebbeberg in Rhenen.  

Dit zijn enkele voorbeelden. Meer weten of lezen?